Van der Valk – Schiedam

Voor de vierde keer zal Van Muijen een Van der Valk hotel bouwen. Deze keer betreft het een nieuw hotel in Schiedam en Van Muijen is verantwoordelijk voor de hele ruwbouw.

van der valk schiedam

Hotel

Het project betreft de nieuwbouw van een hotel in opdracht van Van der Valk Hotel Schiedam B.V.

Het hotel bestaat uit 18 bouwlagen en bevat 179 kamers, 7 luxe suites, een congrescapaciteit van 400 mensen, 10 conferentiezalen, een restaurant met ongeveer 250 plaatsen á la carte en 300 couverts, live-cooking, een skybar, fitness, wellness en zwembad. Teven beschikt het hotel over 354 parkeerplaatsen, waarvan er 63 in de parkeergarage onder het gebouw.

Werkzaamheden Van Muijen Betonbouw

 • Fundering
  De fundering van het gebouw bestaat uit prefab betonpalen en in het werk gestorte funderingspoeren en –balken
 • Keldervloer
  Deze wordt in het werk gestort en monolitisch afgewerkt
 • Vloeren
  De verdiepingsvloeren worden uitgevoerd in breedplaat
  Op de 1e en 2e verdieping zal een gedeelte uit kanaalplaten bestaan
 • Wanden
  Van Muijen Betonbouw is verantwoordelijk voor de in het werk gestorte wanden. De niet dragende wanden tussen de kamers en de gang worden uitgevoerd in kalkzandsteen. De badkamerwanden worden uitgevoerd in verdiepingshoge Ytong-panelen.
  De kelder t/m 2e verdieping is hoofdzakelijk een kolommen structuur. Vanaf de 3e verdieping (hotelkamers) gaat het betoncasco over in een wanden structuur. De kamerscheidende wanden worden in het werk gestort
 • Kolommen, trappen, bordessen en balkons
  De kopgevelwanden, liftschachtwanden, binnenspouwbladen en kolommen worden uitgevoerd in prefab beton. Op de 5e t/m 13e verdieping worden (een deel van) de hotelkamers voorzien van een prefab betonnen balkon. Deze worden middels isokorven bevestigd aan de betonvloeren