Van Der Valk A2 - Amsterdam

van der valk a2 amsterdam

Eind 2017 opende Van der Valk haar eerste vestiging binnen de stadsgrenzen van Amsterdam. Centraal gelegen, vlak naast de A2/A10 en knooppunt Amstel, op loopafstand van metrostation Overamstel wil Van der Valk niet alleen het zakelijk publiek bereiken, maar ook de locals uit de stad en de naaste omgeving.

Het nieuw te bouwen viersterren hotel bestaat uit 206 kamers, een à la carte en buffetrestaurant, een moderne bar, een terras aan het water met aanlegsteiger aan de Duivendrechtse vaart zodat watertaxi’s, rondvaartboten, maar ook het eigen vaartuig het hotel kunnen aandoen. Het hotel krijgt 11 ruime congres zalen en beschikt over welness faciliteiten, waaronder fitness en een buitenzwembad. De toren van het hotel wordt 63 meter hoog en er komt een de 2-laags parkeerkelder dat 135 parkeerplaatsen biedt.

Na de bouwvak van 2016 is Van Muijen Betonbouw gestart met het bouwen van een damwand rondom het nieuw te maken hotel. De hoofdaannemer heeft het heiwerk uitgevoerd en daarna is de bouwkuip uitgegraven. De damwand tegen de bestaande bouw is een blijvende damwand en deze is waterdicht afgelast. Vervolgens is gewerkt aan de opbouw van de parkeergarage op de -2 en de -1 vloer. Voor het storten van de -2 vloer is circa 1200 m³ beton gestort. Dit is een behoorlijke logistieke organisatie waarbij vanuit twee betoncentrales beton aangeleverd is. Na het uitharden van de -2 vloer is gestart met de wandbekistingen.