The Orchard - Rijswijk

project The Orchard in Rijswijk bestaat uit appartementen en een parkeergarage van muijen betonbouw
The Orchard in Rijswijk

Appartementen en Parkeergarage

The Orchard is de nieuwe naam van het project met twee gebouwen, The Orchard I en The Orchard II. De naam verwijst naar het nieuwe, groene centrum en is een knipoog naar de naam Bogaard.

The Orchard I bestaat uit een 4-laagse basis met een commerciële plint en een volledig inpandige 3-laagse parkeergarage. Bovenop de basis staan twee torenvolumes van respectievelijk ca. 40m en 75m hoog.
Het gebouw biedt ruimte aan ruim 400 appartementen, ruim 200 parkeerplaatsen en 1.000 fietsparkeerplaatsen. Het dak van de 4-laagse plint vormt een tweede, groen maaiveld voor de torens, deze gezamenlijke daktuin is voor alle bewoners van het gebouw te gebruiken.
Architect De Zwarte Hond.

Een scharnierpunt 

The Orchard II is letterlijk het scharnierpunt tussen het treinstation van Rijswijk en het Bogaard stadscentrum en kenmerkt zich door een sterke alzijdige uitstraling met een bijzondere materialisering en getrapte vorm.
Het gebouw biedt ruimte aan ruim 100 appartementen en 300 fietsparkeerplaatsen. In de plint wordt aangesloten op de retail in het hele gebied.
Architect Barcode.