Q Residence - Amsterdam

Q Residence Buitenveldertselaan-woontoren Projecten

Wooncomplex

Een markant en iconisch wooncomplex, niet zomaar een bouwproject in opdracht van J.P. van Eesteren!
Waar de Van Neijenrodeweg en de Buitenveldertselaan elkaar kruisen bouwt Van Muijen Betonbouw in opdracht van J.P. van Eesteren.

De 75 meter hoge woontoren ‘Quartz’ is de eyecatcher van het project en de zuidelijk gelegen ‘Qube’ van 35 meter hoog maak het beeld compleet. Q Residences combineert het beste van twee werelden: aan de ene kant de imposante torens van de Zuidas, aan de andere kant de laagbouw en de vrije ruimte die zo typerend is voor Buitenveldert.

Het wooncomplex telt in totaal 248 dure en middeldure huurwoningen. Ook is er zo’n 500 m² op de begane grond bestemd voor functies als horeca, lifestyle en retail. De circa 130 parkeerplaatsen worden gerealiseerd in een ondergrondse parkeergarage en er komt een grote fietsenstalling voor 700 fietsen.

Het ontwerp is van de hand van Studio Gang uit Chicago, een van de meest gerenommeerde architectenbureaus ter wereld. Samen met architectenbureau Rijnboutt maakten zij een markant ontwerp. Landschapsarchitect Piet Oudolf ontwierp een plaza tussen beiden gebouwen in. Het interieurontwerp komt van Piet Boon.
Bron: www.jpvaneesteren.nl

Werkzaamheden Van Muijen Betonbouw

 • Fundering
  De fundering bestaat uit heipalen met daarop poeren en fundering balken. Bijzondere is de poer onder de High rise, die is ongeveer 1700 m³ aan beton. Deze wordt deels gemaakt met traditionele wapening en deels met vezelbeton.
 • Parkeergarage
  De keldervloer is een gevlinderde vloer in het werk gestort. De -1 vloer is een breedplaat vloer op “natte” balken, gevlinderde vloer.
 • Vloeren
  De begane grondvloer is ook een breedplaat met natte balken.
  1e verdiepingen en 2e verdieping zijn ook in het werk gestorte vloeren, deels breedplaat, deels in het werk gestort.
 • Wanden
  Wanden van de kelder zijn in het werk gestort, vanaf bovenliggende verdiepingen worden ook prefab wanden en kolommen toegepast.
 • Tunnelwerkzaamheden
  Vanaf de 2e verdieping worden voor de High rise en de Low rise tunnels ingezet, met deels nog wat prefab wanden.