Nautique Living Blok A - Amsterdam

Nautique Living Blok A Amsterdam - projecten

grootstedelijk complex

Op de NDSM-werf in Amsterdam Noord ontwikkelt Pleijsier Bouw een grootstedelijk complex bestaande uit 403 starters- en studentenwoningen, ruim 250 appartementen, een hotel en een parkeergarage met daarop een gezamenlijke binnentuin. Het tekort aan studenten- en starterswoningen in Amsterdam, in combinatie met de toenemende populariteit van Amsterdam Noord, omdat dit slechts op 15 minuten afstand gelegen is van het Amsterdamse centrum, maken dit bouwproject tot een zeer gewenste ontwikkeling.

Het project Nautique Living is ontwikkelt door vastgoedontwikkelaar COD, in samenwerking met Borghese Real Estate en VerweijMungra. Het blok is ontworpen door OeverZaaijer en zal bestaan uit verschillende typen gebouwen, waaronder twee zestig meter hoge torens. Het geheel krijgt een robuust karakter, onder meer dankzij de toepassing van materialen als cortenstaal.

De NDSM werf is een locatie met een rijke en bijzondere geschiedenis. NDSM staat letterlijk voor Nederlandse Dok en Scheepsbouw Maatschappij. Nu ontwikkelt de werf zich tot een plek om te wonen, werken, leven en genieten. Zo ontstaan steeds meer faciliteiten op deze plek. Het feit dat horeca ondernemingen zoals Loetje, Pllek en de IJ-kantine goed lopen, geeft aan dat de NDSM een nieuw leven is ingeblazen. Ook de HISWA die in de haven wordt georganiseerd is ieder jaar een groot succes.

Van Muijen Betonbouw bouwt voor Blok A de 1e twee lagen wanden/breedplaat en gaat daarna met de tunnels omhoog.