Holland Park Blok 1 en 2, Toren 1 - Amsterdam

Holland Park Blok 1 en 2, Toren 1 Amsterdam - projecten

Wonen

Holland Park wordt een bruisende stadswijk met moderne grachtenpanden, een stedelijke architectuur, fijne buitenruimtes en fraaie binnentuinen, maar ook winkels, restaurants, cafés, creatieve bedrijven en op loopafstand het groene Bergwijkpark. Alle pluspunten van wonen in een stedelijk centrumgebied komen bij elkaar. Met deze verschillen: de bereikbaarheid is uitstekend, zowel met de auto als het openbaar vervoer. En de woonruimte is betaalbaar.

Holland Park is inmiddels de grootste gebiedsontwikkeling van Nederland. Het leegstaande kantorenpark ‘Bergwijkpark Noord’ met 100.000 m² kantoorruimte, wordt volledig gesloopt en getransformeerd in een woonomgeving met grachtenpanden, winkels en horeca.

Van Muijen Betonbouw verzorgt alle voorkomende werkzaamheden voor Blok 1, Blok 2 en Toren 1. Het werk zal rond week 36 starten en zo’n anderhalf jaar duren. Inmiddels is de eerste paal geslagen.

Blok 1 bestaat uit 131 appartementen verdeeld over 8 verdiepingen. Er komt een gemeenschappelijke binnentuin en 80 parkeerplaatsen. De appartementen krijgen een balkon en sommige woningen krijgen ook een terras. Blok 2 bestaat uit 94 appartementen en Toren 1 uit 25 appartementen.

In mei 2016 bouwt Van Muijen Betonbouw verder aan Blok 2 en Toren 3.

Ook aangenomen: Blok 6 en 7 en Toren 3 en 4. Deze werkzaamheden zullen na de bouwvak van 2016 starten.