The View - Rotterdam

the view rotterdam
luxe appartementencomplex en hotel the view rotterdam

appartementencomplex en hotel

Midden in het centrum van Rotterdam start Van Muijen in opdracht van Van Omme & De Groot aan de bouw van ‘The View’! Bay House wordt een luxe appartementencomplex van circa 88 koopappartementen en 22 huurappartementen. Het MGallery by Sofitel hotel zal bestaan uit ruim 200 kamers, een restaurant, rooftopbar, terras, wellness center en evenementenruimte.

Beide nieuwbouwprojecten zijn bekend onder de gezamenlijke naam The View. Het ontwerp is van Joke Vos Architecten in opdracht van Frame Vastgoed.

De start bouw van Bay House en het Sofitel hotel markeert een nieuwe fase van de succesvolle gebiedsontwikkelingen op de Wilhelminapier en Katendrecht, waar de komende periode een groot aantal omvangrijke projecten van start zullen gaan. De naastgelegen projecten Porter House (een woontoren op oude ‘Jumbo locatie’, voorzien van een nieuwe Jumbo foodmarkt en ‘Galleria’ met diverse winkels) en de transformatie van het monumentale koffiepakhuis Santos – waarin het Duitse designwarenhuis Stilwerk gevestigd wordt – gaan hier tevens deel van uitmaken. Ook volgt dan de vernieuwing van de Brede Hilledijk, waarmee de entree van Katendrecht de uitstraling en kwaliteit zal krijgen die zij verdient.

Werkzaamheden Van Muijen Betonbouw

Westgebouw
De westelijke bovenbouw, ‘The Bayhouse’(ca 121 x 36 meter) bevindt zich tussen as 1 t/m 16 en bestaat uit 12 bouwlagen vanaf maaiveld. De hoogte is ca 40 m¹. Het casco wordt grotendeels in het werk gestort en heeft een beukmaat van 7800 mm. Tot aan de 2e verdiepingsvloer wordt uitgevoerd met in het werk gestorte wanden en breedplaatvloeren. Vanaf de 2e verdieping wordt het gebouw opgedeeld in een laag en hoogbouw gedeelte met daartussen een daktuin. De laagbouw aan de zuidzijde bestaat uit 4 verdiepingen en heeft een hoogte van ca 18 meter. Waarbij de onderste 2 lagen een winkelfunctie hebben en daarboven een woonfunctie. De hoogbouw aan de noordzijde bestaat uit 11 verdiepingen waar de onderste 2 verdiepingen ook een winkelfunctie hebben met daarboven appartementen. Tussen as 6 en 9 bevindt zich een opening in het casco vanaf de 3e verdieping t/m de 6e verdieping. Hierin komt een exclusief appartement ‘The Box”. Vanaf de 2e verdiepingsvloer zal de ruwbouw geschieden in tunnelgietbouw. Aan de noord- en zuidzijde van de hoogbouw worden prefab platen voor de galerij en balkons toegepast. Bij de laagbouw worden enkel prefab galerijplaten aan de noordzijde toegepast.

Oostgebouw
De oostelijke bovenbouw is circa 94 x 36 meter en bevindt zich tussen as 19 en 31. Vanaf de 2e verdieping wordt het gebouw opgedeeld in een laag- en hoogbouwgedeelte met daartussen een overdekte Vide. Het laagbouwgedeelte en de Vide zijn geen onderdeel van de View 1. De bovenbouw (noordzijde bevindt zich tussen as A en D en bestaat uit 10 bouwlagen. Vanaf het maaiveld is de bouwhoogte circa 40 meter. Het casco wordt in het werk gestort met d.m.v. wanden en breedplaatvloeren.